vrijdag 11 december 2015

Kaas-ham bladerdeeg hapje

Wat te doen met een overschotje kaassaus en goesting in iets vettigs: Bladerdeeg hapjes maken!
Jaja, op zich zou ik als leerling bakker mijn eigen bladerdeeg moeten maken, maar echt waar, veel te veel werk voor weinig smaakverschil!
Deze caloriebommetjes zijn misschien wel een leuk, kindvriendelijk hapje voor de feestdagen en ze staan in no time in de oven!

Voor 12 stuks:

Kaassaus:

40gr boter
30gr bloem
300ml melk
150gr geraspte kaas
spaghettikruiden
zout en peper
optioneel: 2 schijven hesp in kleine stukjes gesneden

Maak een bechamelsaus door de boter op een laag vuur in een steekpannetje te verwarmen. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat even drogen op het vuur. Voeg de melk toe en roer stevig zodat geen klonters zich vormen.
Laat de saus kort opkoken en kruid met peper, zout en spaghettikruiden. Voeg de hespstukjes toe.
Laat de kaassaus afkoelen

Bladerdeeghapjes:

Restje kaassaus
6 vierkantjes diepvries bladerdeeg
handvol geraspte kaas
1 ei

Laat het bladerdeeg kort ontdooien.
Plaats 4 hoopjes kaassaus op de uiteinden van het vierkant en leg een ander vel eroverheen. Druk goed aan en snij uit met een rond uitduwvormpje of een mes. (Je kan op zich ook kaasbroodjes maken, of driehoekjes...) Duw goed toe.
Leg op een bakplaat waar bakpapier op ligt en besmeer met het geklopte ei. Werk af met wat geraspte kaas en bak in een voorverwarmde oven op 180C voor ongeveer 20-25 minuten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen