maandag 21 december 2015

Rode curry met pangasius en rijst

OK, sorry, niet de meest geslaagde foto. Maar er zat een uitgehongerde peuter al van half 5 aan mijn been te zeuren voor te eten. Gelukkig is dit een recept wat je makkelijk op voorhand kan maken of ook nog wel a la minute in elkaar kan flatsen.
 
Ik begrijp gekochte rode curry pasta maar weet ondertussen uit ervaring dat er tussen de verschillende merken wel een verschil in pikantheid is. Begin dus met een klein beetje en proef nadien je gerecht. Je kan altijd extra curry toevoegen...weghalen is een beetje moeilijk
 
Dit is hier wel echt een toppertje en je kan de vis altijd vervangen door kipfilet of een andere stevige vis. Ook de groentjes kan je naar believen veranderen. Ideaal om wat restjes op de werken.
 
Voor 2 volwassenen
Halve paprika in dunne reepjes
Halve ui in dunne reepjes
1/3de courgette in dunne reepjes
2 gedroogde limoenblaadjes (optioneel)
1 a 2 eetlepels rode currypasta
200ml kokosmelk
1 theelepel honing
200ml visbouillion
400gr pangasiusfilet, in blokjes
plantaardige olie
peper en zout
 
Verwarm de olie in een wok en stoof de paprika, ui en courgette aan.
Voeg de currypasta en de limoenblaadjes toe en laat kort meestoven. Blus met de kokosmelk en bouillion.

Draai het vuur nu laag en pocheer de visstukjes in de kokosmelk voor ongeveer 10 minuten.
Kruid het gerecht uiteindelijk bij met de honing, peper en zout.
Voeg indien het wat pikanter mag nog wat rode curry pasta toe.
Serveer met basmati rijst.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen