zondag 17 januari 2016

Mini-quiches

Deze mini-quiches zijn ideaal als hapje of als lunch met een slaatje of met een goede kom dampende soep. De vulling kan je aanpassen naar keuze of naar wat beschikbaar is in de koelkast. Ik vind dit eigenlijk de ideale manier om restjes groenten en zuivel op te werken op het einde van de week!
Het enige waar je op moet letten is dat je je ingredienten waar veel vocht van komt eerst apart aanstooft anders wordt de bodem van je quiche niet gaar!
 
Voor 8 stuks
 
1 vel kant en klaar bladerdeeg uit de koeling
3 eieren
150ml room
100ml melk
peper
zout
 
Vulling 1: Zalm en brocolli

1 groot brocolli roosje, gaar gestoomd in water
40gr gerookte zalm, fijngesneden
1 eetlepel kruidenkaas
 
Vulling 2: Spekjes en tomaat
 
50gr spekjes, goudbruin gebakken
4 kerstomaatjes, in 8 gesneden
3 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
1 eetlepel philadelphia kaas
 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een bakvorm voor muffins in met wat olie.
Snij 8 rondjes uit het vel bladerdeeg ter grootte van de muffin vormpjes.
Bekleed 8 vormpjes van de bakvorm met wat bakpapier (meestal zit er bij het bladerdeeg ook wat bakpapier) en een cirkeltje bladerdeeg en druk goed aan.
Verdeel je vulling over de 8 vormpjes.
Klop de eieren los in de room en melk en kruid voldoende met peper en zout.
Giet het eiermengsel over de 8 gevulde vormpjes en bak 15minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Smakelijk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen