woensdag 27 januari 2016

Pancake muffins

Is het een muffin? 
Is het een cupcake? 
Nopez, het is een... pannekoek!! 

In de ultieme zoektocht naar een manier om zoonlief iets te laten eten in de ochtend zijn we overgestapt op zeer originele gerechten  

Deze pancake muffins zijn wel best schattig en kan je aanpassen naar believen. Ik heb chocolade druppels toegevoegd maar je kan ook bosbessen toevoegen of stukjes spek voor een hartige versie. 

Je kan ze 2 a 3 dagen bewaren in de koelkast en even opwarmen in de microgolf. 

Voor 10 stuks. 

160gr bloem
1/2 theelepel bakpoeder
2 eetlepels suiker
Snufje zout
1 ei
300ml melk
2 eetlepels boter, gesmolten
Optioneel: bosbessen, chocolade druppels, frambozen, ontbijt spekjes, smarties.... 

Verwarm de oven op 200 graden
Meng alle droge ingrediënten tesamen. 
Voeg de melk en het ei toe en roer goed. 
Voeg als laatste de gesmolten boter toe. 
Neem een muffin tray en vet goed in. 
Vul de bakvorm tot 2/3de en voeg je vulling naar keuze toe. 
Bak de pannekoek muffins ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat afkoelen voor het ontvormen.
Serveer met lepeltje confituur en fruit!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen