woensdag 13 januari 2016

Pasta met tomaat-mascarpone saus

Ja weeral pasta! Vraag mijn oudste zoon wat hij wilt eten en hij zegt pasta. En ik heb daar geen problemen mee. Zo een eenpansgerecht, makkelijk te maken, weinig afwas en weinig gemiep van de kids want de groenten en vlees zitten gewoon onder elkaar.
 
Ook deze pasta was een grote hit bij onze zoon en wordt dan ook hier geclassificieerd als kind-vriendelijk
 
Voor 2 personen en 1 peuter
 
300gr penne
200gr gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteentje, geplet
200gr kerstomaten, in 4en
200ml passata
2 eetlepels mascarpone
8 half zongedroogde tomaten in 4en
peper
zout
paprikapoeder
parmezaanse kaas
 
Kook de pasta gaar in licht gezouten water.
Bak de spekblokjes goudbruin.
Voeg de ui, knoflook en kerstomatentoe en laat 5 minuten stoven.
Blus met 100ml water en de passata.
Laat de mascarpone kaas in de saus smelten.
Kruid met peper, zout en paprika poeder en voeg de zongedroogde tomaten en pasta toe.
Indien je vindt dat de saus wat te dik is, voeg je nog wat kookwater van de pasta toe.
Dien op met parmezaanse kaas.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen