dinsdag 26 januari 2016

Spaghetti pesto met zalm

Ondanks de slechte foto wil ik zeker met jullie dit recept delen. 

 1. Omdat het zeer lekker was
2. Omdat het weeral supersnel klaar was...

3. Omdat het toch redelijk gezond is
4. Omdat weten hoe je zelf je groene pesto moet maken zeker een must is omdat je dit makkelijk kan combineren in andere recepten zoals een koude pasta salade, of met een pasta met spekjes, of tussen een kipfilet met wat gebakken aardappeltjes.
 
Voor 2 personen en 1 peuter
 
2 stukken zalm van 125gr elk, in grove stukken
Handvol kerstomaatjes, gehalveerd
Halve courgette, in kleine stukjes
1 eetlepel balsamico azijn
peper en zout
olie
300gr spaghetti
 
Voor de pesto
 
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Blaadjes van half plantje basilicum, ongeveer 30gr
1 teentje look
1 dl olijfolie
20 g pijnboompitten
peper
zout
 
Kook de spaghetti gaar in licht gezouten water.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de stukken zalm aan.
Voeg de kerstomaten en courgette stukjes toe en laat kort stoven.
Blus met de balsamico azijn en kruid met peper en zout.
 
Maak de pesto door alle ingredienten in een blender tesamen te mixen.
Proef en kruid bij met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe indien de pesto te vast is. 

Voeg 2 eetlepels pesto toe aan de gekookte spaghetti.
Serveer de spaghetti met de gebakken zalm.
Werk af met wat parmezaanse kaas.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen