woensdag 10 februari 2016

Kippastei

Met die ellendig, koud, nat weer heb je echt iets nodig om je buikje goed te vullen en je lekker warm laten te voelen van binnen.
Deze kippastei doet dit exact en is nog eens super super lekker!
 
Voor 2 personen
 
250gr kipfilet, in blokjes
1 wortel, in kleine blokjes
Handvol erwtjes (uit diepvries)
1 lenteui, in kleine ringen
1/2theelepel mosterd
1 theelepel bloem
Kipkruiden
peper
zout
1 eetlepel boter
150ml water
100ml room
1 stuk bladerdeeg uit de koeling
 
Smelt de boter in een pan en bak de kipfilet aan met de wortel, erwtjes en lenteui. Laat ongeveer 5 minuten bakken en kruid met kipkruiden, peper en zout.
Voeg de mosterd toe en de bloem. Laat even aanstoven en bevochtig dan met het water en de room.
Laat de ragout nu ongeveer 5 a 10 minuten op een laag vuur inkoken.
Doe de ragout in een ovenschotel en laat minstens 10 minuten afkoelen voordat je de ovenschotel bedekt met het bladerdeeg. Als je de ragout direct bedekt zal je bladerdeeg smelten door de warmte van de ragout.
Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Serveer met gebakken aardappelen en sperzie boontjes.
Smakelijk!
 

 

1 opmerking: