donderdag 3 maart 2016

Pasta met kip, spinazie en romige knoflooksaus

Dit gerechtje is wel eentje voor met heel het gezin te eten anders zit er eentje de hele dag te stinken
Lekker, snelle pasta met verse ingredienten!
 
Voor 2 personen
 
300gr penne
200gr kipfilet
6 dunne sneedjes ontbijtspek
5 teentjes knoflook
2 tomaten
Halve zak verse spinazie
150ml room
parmezaan
peper
zout
paprikapoeder
olijfolie
 
Kook de pasta in lichtgezouten water gaar en bewaar wat kookvocht apart.
Verhit de olie in een koekenpan. Kruid de kipfilets aan beiden kanten met peper, zout en paprikapoeder en bak goudbruin samen met de 6 sneedjes ontbijtspek.
Haal uit de pan.
Snij de tomaten in grove stukken en pers de knoflook.
Bak in dezelfde pan de tomaten, knoflook en de verse spinazie.
Voeg de room toe.
Leg de kipfilets er terug op, samen met het ontbijtspek wat je in stukjes hebt gesneden.
Doe een deksel op de pan en laat 5 minuten op laag vuur verder garen.
Snij de kipfilets in schijfjes en voeg de penne toe aan de saus.
Kruid bij met peper en zout en parmezaan.
Smakelijk!
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen