dinsdag 5 april 2016

Cheese puffs

Nog een kindvriendelijk receptje wat je kan serveren als deel van de lunch met een tasje soep. 

Let op! Terwijl je dit recept zal maken zal je denken, oei, dit gaat nooit goed komen....Dat dacht ik toch. Toen ik het mengsel 'rauw' zag, heb ik effectief even getwijfeld om het direct in de vuilbak te gooien. Maar een test-batch later leek het toch goed te komen.
 
Voor 10 stuks
 
Halve courgette
1 lenteui
1 klein eitje of half groot ei
115gr geraspte kaas
130gr zelfrijzende bloem
60ml melk
zout
peper
paprikapoeder
 
Verwarm de oven op 190 graden.
Rasp de courgette boven een kom. Snij de lenteui zeer fijn en voeg toe aan de courgette.
Voeg de melk, het ei en de kaas toe.
Schep de bloem eronder en kruid voldoende met peper, zout en paprikapoeder.
Neem een bakplaat met bakpapier en lepel het mengsel op de bakplaat in kleine hoopjes.
Bak 20 a 25 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen