woensdag 20 april 2016

Maaltijdsalade met varkenshaasje

Soms is het beetje zoeken om genoeg groentjes op een dag binnen te krijgen. In dit gerechtje combineer ik de standaard vlees-aardappelen-groenten met een salade, et voila, een maaltijdsalade om U tegen te zeggen, vol met de nodige vitamines!
 
Voor 2 personen
 
Handvol gemengde salade naar keuze
2 tomaten
2 augurken
 
300gr varkenshaasje (je kan ook kiezen voor kipfilet of kalkoen)
4 grote aardappelen
4 sneedjes ontbijtspek
200gr sperzieboontjes
 
Voor de dressing
50ml yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
 
peper
zout
paprikapoeder
cayennepeper
olie
 
Schil de aardappelen en kook ze gaar samen met de sperzieboontjes.
Snij de varkenshaasje in hapklare stukken en kruid ze met peper,zout, paprikapoeder en cayennepoeder en 1 eetlepel olie.
Grill de stukjes varkenshaas in een grillpan. Let op, laat ze niet te gaar worden.
Als ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en leg apart.
Bak nu de sneedjes ontbijtspek in de grillpan krokant. Als ze krokant zijn, laat ze uitlekken en snij in stukjes.
Bak in het vet van het ontbijtspek nu de aardappelstukjes. Kruid ook voldoende met peper en zout.
Voeg de gare sperzieboontjes en de varkenshaasje stukjes terug toe en hou warm.
 
Verdeel de sla over 2 borden.
Snij de tomaten en augurken in stukjes en leg over de sla. Verdeel ook de stukjes ontbijtspek over de salade.
Meng voor de dressing de yoghurt met de mayonaise, mosterd en honing. Kruid de dressing met peper en zout.
Lepel nu het varkenshaasje-aardappelmengsel over de salade en voeg een goede lepel dressing toe.
Smakelijk!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen