donderdag 2 juni 2016

Boterhambeleg: Spek-ei salade & Kipsalade

'Het boterhammenvlees is op'
'Er is niks voor bij de boterham, kunt ge naar de winkel gaan??'
...
Eikkes, het is veel te vies weer om naar de winkel te gaan.
En serieus, de tijd die ik spendeer om 1 à 2 kinderen schoenen en jas aan te doen, in de auto te zetten, naar de winkel te rijden en door de winkel te sleuren om een potje boterhammenbeleg, dan heb ik ook wel zelf iets thuis in elkaar geflatst. Met enkele eenvoudige ingredienten maakte ik verse spek-ei salade en een kipsalade....en werd ik tenminste niet nat van die ellendige regen!
 
Voor de spek-ei salade
2 hardgekookte eieren
4 snedes dun ontbijtspek
70gr griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
mespuntje mosterd
paar plukjes peterselie
peper
zout
 
Voor de spek-ei salade bak je het ontbijtspek goudbruin in een koekenpan. Pel en plet de eieren.
Snij het spek in kleine stukjes en meng met het ei.
Voeg de mayonaise, griekse yoghurt, mosterd en peterselie toe.
Kruid naar smaak bij met peper en zout
 
Voor de kipsalade
150gr kipfilet
kipkruiden
1 augurk
1 lenteui
70gr griekse yoghurt
1 eetlepel ketchup
tabasco
peper
zout
 
Bak de kipfilet aan in het vet van het ontbijtspek (of scheutje olie).
Kruid goed met kipkruiden.
Snij de augurk en lente-ui zeer fijn.
Als de kip gebakken is, snij in dunne reepjes en meng met de augurk, lenteui, griekse yoghurt en ketchup.
Kruid naar smaak met tabasco, peper en zout.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen