vrijdag 10 juni 2016

Spek en ei broodje, breakfast on the go!

Dit broodje is makkelijk te maken op zondagavond en snel op te warmen op maandagochtend voor een stevig maar snel ontbijtje. Of een leuk ideetje voor een vaderdagbrunch??
 
Je kan makkelijk varieren met de vulling, voeg naar hartelust wat tomaat, ui of feta toe voor een zuiders getint broodje!
 
Voor 6 stuks
 
1 groot rond vel bladerdeeg uit de koeling
5 eieren
5 dunne snedes ontbijtspek
scheutje melk
1 lenteui, versnipperd
handvol geraspte kaas
handvol peterselie, versnipperd
peper
zout
 
Rol het bladerdeeg uit en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak eerst het ontbijtspek knapperig en laat uitlekken op keukenrol.
Klop de eieren met de melk op. Voeg de geraspte kaas en de versnipperde peterselie en lenteui toe.
Kruid goed met peper en zout.
Bak vervolgens in de pan van het ontbijtspek. Blijf roeren terwijl het ei stolt.
Laat kort afkoelen.
 
Snij het bladerdeeg in 6 rechthoekige stukken. Snij met een scherp mes aan de korte zijdes van de rechthoek 2 schuine snedes maar niet tot aan het middenpunt van het bladerdeegstuk.
Leg nu een stukje ontbijtspek en een goede lepel van het roerei in het midden van het bladerdeeg.
Maak de korte zijkanten van de rechthoek waar je de insnedes hebt gemaakt, nat met water en vouw vervolgens de stukken deeg naar het midden over de vulling toe om zo een vlechteffect te maken.
 
Bak op een bakplaat met bakpapier voor 25 minuten.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen