vrijdag 9 september 2016

Vis fricassee

Het is hier altijd een beetje een hekel punt, een lekker visgerecht op tafel zetten die bij iedereen in de smaak viel.
Bij dit gerecht lukt het wel: kleine man at een heel kommetje, grote man at z'n kommetje ook leeg en manlief zei dat het 'best OK was voor vis te zijn' (wat eigenlijk betekent dat hij het lekker vond).
Dus deze gaat bij mij in het archief als 'zeker nog een keertje maken'.
 
Voor 3 personen
 
400gr witvis ( ik gebruikte schelvis en pangasius)
2 kleine wortelen
1 prei
1 paprika
handvol peterselie of andere groene kruiden (bieslook, kervel, dragon,...)
400ml visboullion
100ml lichte room
1 eigeel
1 eetlepel maizena
peper
zout
viskruiden
 
Snij de wortelen,prei en paprika in lange dunne reepjes.
Verwarm de visboullion in een kookpot tot aan het kookpunt. Draai dan het vuur een beetje lager.
Voeg de groenten toe en laat 5 minuten op een klein vuurtje stoven.
Snij de witvis in hapklare stukken en kruid met peper en zout.
Voeg de vis na 5 minuten toe aan de warme boullion en laat nogmaals 5 minuten stoven.
Haal de groenten en vis met een spatel voorzichtig uit de boullion en hou apart.
Klop het eigeel los in de room en voeg dit mengsel toe aan de boullion.
Laat kort opkoken.
Los de maizena op in een beetje koud water en voeg toe aan de saus totdat je een licht gebonden saus hebt.
Snij de kruiden fijn en voeg samen met de vis en groenten toe aan de saus.
Kruid met viskruiden, peper en zout en serveer met wat puree.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen