Hoe groenten verbergen in je recept voor de moeilijke eter: Pasta met gele-paprika saus en gevulde kipfilet

Hoewel mijn zoontje absoluut geen moeilijke eter is, kan hij soms heel raar opkijken bij het zien van een stuk groen op zijn bordje. Zelfs het petieterigste stukje prei tussen zijn noedels haalt hij er meestal met een vies gezicht uit. In dit recept zijn zowel in de saus als tussen de pasta zijn er groentjes verstopt. Ideaal dus voor de moeilijke etertjes onder de kindjes (en soms papa`s).




Wat heb je nodig (voor 3 personen):

Voor de kip

3 kipfilets
3 eetlepels kruidenkaas
3 sneetjes ontbijtspek
3 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
peper
zout
cayennepeper

Voor de pasta
300gr tagliatelle
1 courgette, in lange slierten gesneden
snufje zout

Voor de saus
scheutje olie
2 gele paprika`s
1 ui
100ml kippenboullion
50ml room
1 eetlepel kruidenkaas
peper
zout

Hoe doe je het:

Verwarm je oven op 180C. Leg je kipfilets tussen plastic folie en sla plat met een deegrol. Kruid ze met peper, zout en cayennepeper. Leg een lepeltje kruidenkaas en wat stukjes zongedroogde tomaten aan een uiteinde van de kipfilet en rol ze op. Rol een sneetje ontbijtspek rond de opgerolde kipfilet en prik vast met een tandenstoker. Leg de kipfilets in een ovenschotel en bak ongeveer 30 minuten in de oven.


Voor de saus snij de ui en paprika`s in stukjes en stoof aan in een lepeltje olie. Voeg na 5 minuten de boullion toe, zet een dekseltje op het keteltje en laat gaar stoven (ongeveer 10 minuten). Pureer de paprika`s met een staafmixer. Voeg een lepel kruidenkaas en de room toe. Laat even opkoken en kruid de saus met peper en zout.

Kook de tagliatelle gaar in een grote pan met licht gezouten water. Voeg 2 minuten voor de einde van de kooktijd je sliertjes courgette toe. Giet als de pasta gaar is, de pasta en courgette af.
Serveer met de paprikasaus en een kipfiletje uit de oven.


Het werd goedgekeurd door de kleine man!

Dit recept is gebaseerd op een receptje van Culinair Atelier

Reacties

  1. Kleine Man ziet er nochtans een lekkere smuller uit! Leuk idee met die paprikasaus! Ik heb al heel lang geen kleine eters meer aan mijn tafel, alleen 1 grote Meneer eter (en die telt voor 2 kleintjes, zeker weten) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kleine Man ziet er nochtans een lekkere smuller uit! Leuk idee met die paprikasaus! Ik heb al heel lang geen kleine eters meer aan mijn tafel, alleen 1 grote Meneer eter (en die telt voor 2 kleintjes, zeker weten) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kleine Man is altijd gelukkig als er pasta op tafel staan. Zo mama zo zoon zeker ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten