Sandwichekes maken, piece of cake!

Ik heb eigenlijk echt een bloedhekel aan boterhammen. Al van kleinsaf keek ik met weemoed in mijn boterhammendoosje, naar die droge sneetjes. Maar zo een lekker mals sandwichke met choco of een lekker hartig belegje mmm, dat toverde een glimlach op mijn gezichtje. Ook nu kies ik nog 1000x liever voor een sandwich dan voor een snee brood. En als je dan nog leert om zelf sandwiches te maken, dat is de kers op de taart toch?Wat heb je nodig (voor 15-20 stuks):

500gr bloem
1 ei
230ml melk
35 gr verse gist
20gr suiker
7,5gr zout

1 ei voor het doreren

Hoe doe je het:

Meng de bloem met het ei, de melk, het gist en de suiker. Eens je merkt dat de gist is opgenomen in het deeg, voeg je het zout toe (Belangrijk! Het zout kan de werking van je gist anders aantasten.) Kneed je deeg ongeveer 10 minuten op een rustig tempo. Je moet een soepel, niet al te klevend deeg bekomen. Indien het te nat aanvoelt, een beetje bloem bijvoegen. 

Maak een mooie bol van je deeg (In vaktermen - opbollen) en laat nu ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur rusten onder plastic folie op een bebloemd oppervlak. Verdeel het deeg daarna in porties van 60gr, maak er een bolletje van en laat weer 10 minuten rusten onder plastic folie. 

Nu gaan we de sandwiches vormen: draai je bolletje om en sla plat met je hand. Rol het bolletje op tot een worstje en rol kort met twee handen lichtjes uit zodat je een soort worst-vormpje met spitse uiteinden krijg. Leg de worstjes met de naad (van het oprollen) naar onder op een bakplaat die je bedekt hebt met bakpapier. Laat nu rijzen onder een vochtige keukenhanddoek voor minstens 60 minuten. (Liefst heb je dat je handdoek niet het deeg raakt, want zo werk je de rijzing tegen. Ik doe dit door 4 glazen rond mijn bakplaat te zetten en daar mijn vochtige handdoek op te leggen. Je maakt eigenlijk een tunneltje.) 

Verwarm je oven op 230C. Na het rijzen, strijk je de bovenkant van je sandwiches voorzichtig in met een losgeklopt ei (doreren). Bak je sandwiches ongeveer 7-9 minuten. Laat afkoelen op een ovenrekje.
Smakelijk!Reacties

  1. Super bedankt voor dit receptje, ... Tijgerpistoletjes?? 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is geen melding hoeveel vetstof in bereiding van Sandwiches recept
    Grtjs Jos

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten