Duivelse scampi's

Wij eten graag scampi's. Ze zijn misschien niet zo ecologisch verantwoord net als die dekselse pangasius filet enz...maarja, we moeten op iets zondigen toch. Jammer dat het wel altijd zo een gepruts is voor die dingen zuiver te maken. En ja, het is echt nodig om te doen zoals er meermaals in Komen Eten door al die die-hard foodies wordt verkondigd. Ik koop gewoon de proper gemaakte scampi's in de Delhaize. Even pellen, hup de pan in en binnen 3 minuten klaar. Het sausje voor deze Duivelse scampi's kost wel wat meer tijd. Maar dat is het echt waard! Voorzie genoeg brood bij dit gerecht want het is nodig om de saus van elke millimeter van de pan af te schrapen.
 
Ter referentie: Zoonlief at maar liefst even 7 scampi's van de 20 die ik voor ons 3'tjes had voorzien, zo lekker waren ze! Zeker proberen dus!

 
 
Wat heb je nodig (voor 2 volwassenen en 1 scampi-lovende peuter)
 
2 eetlepels olie
1 ui, versnipperd
1 wortel, in kleine blokjes gesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, geplet
1 klein potje tomatenpuree
1 eetlepel tomatenketchup
1/2 theelepel sambal
300ml visbouillon
100ml room
 
20-tal scampi's
currypoeder
cayennepeper
zout
peper
 
Hoe doe je het
 
Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Stoof de ui, paprika en wortel aan. Voeg daarna de knoflook toe en laat ongeveer 10 minuten gaar stoven op een klein vuurtje. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat kort meestoven. Blus met de visbouillon, sambal en ketchup. Laat inkoken tot ongeveer de helft van het vocht. Voeg daarna de room toe en laat weer kort inkoken tot je een gebonden, dikke saus verkrijgt. Kruid goed af met peper, zout en cayenne peper.
 
Voor de scampi's verhit je 1 eetlepel olie in een bakpan. Laat goed heet worden. Kruid de scampi's met curry poeder, cayenne peper en zout. Bak ze in de hete pan aan elke kant ongeveer 2 minuten. Bak ze niet te lang want anders worden ze taai. Ze zouden nog licht glazig vanbinnen uit moeten zien. Leg de scampi's in de saus en roer om.
Serveer met brood of pasta!
 

Reacties