zondag 1 februari 2015

Lasagne

Lap zeg, nu had ik voor jullie speciaal suikerbollen willen bakken en hier op mijn blog te zetten....helaas...ze waren aangebrand vanonder en nog rauw vanbinnen. Een recept waar nog werk aan is dus. Zo zie je maar, ook in mijn keuken gaat er geregeld iets mis. Wie niets doet, kan ook niks mis doen.

In de plaats van die suikerbollen, deel ik dan maar mijn recept voor een oerdegelijke lasagne. Zo eentje waar je de liefde van een man voor je kan winnen. Een robuste, hartverwarmende, dampende kom lasagne, mmmm. Ik denk dat toen ik mijn man deze lasagne voorschotelde, hij wist dat hij met me ging trouwen. Zo goed is die lasagne dus. En makkelijk! Zorg gewoon dat je altijd een voorraad tomatensaus in de vriezer hebt steken. Ontdooien, bechamelsausje maken, lasagne opbouwen en de oven in. 30 minuten later heb je een heerlijk hoofdgerecht op tafel staan. De restjes kan je de dag erna meenemen naar het werk om je collega`s jaloers te maken. Helaas lukt dat hier nooit aangezien de kom tot het laatste restje wordt leeg geschraapt. 



Wat heb je nodig (voor 4 normale eters of voor 2 vreetzakken en 1 peuter)

Voor de tomatensaus
300gr gemengd gehakt
1 eetlepel olie
1 ui, versnipperd
1 paprika, in kleine blokjes
1/2de courgette in kleine blokjes
1 teentje knoflook
500ml passata
1 blik gepelde tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
zout
peper
paprikapoeder
1 theelepel suiker
optioneel: sambal oelek

Voor de bechamelsaus
30gr boter
40gr bloem
400ml melk
peper
zout 
nootmuskaat

12 gedroogde lasagnevellen
100gr gemalen kaas

Hoe doe je het

Eerst maak je best de tomatensaus. Bak het gehakt aan in de eetlepel olie. Voeg de gesneden groenten toe en het teentje knoflook. Laat even aanstoven. Voeg de tomatenpuree toe en stoof ook even aan. Kruid goed met peper, zout, paprika poeder en voor de pit wat sambal. Voeg de passata en gepelde tomaten toe en een halve blikje water (af te meten in het lege blik van de gepelde tomaten). Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Kruid daarna nog af met de suiker, peper en zout.

Verwarm je oven op 180C.
Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en roer goed. Laat dit mengsel even stoven en voeg dan al roerende de melk toe. Laat even inkoken en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bedek de bodem van een grote ovenschotel met enkele lepels tomatensaus.Verdeel hier dan 4 lasagnebladen over. Schep 1/3de van je tomatensaus hierover en dan 1/3de van de bechamelsaus. Leg hier dan weer 4 lasagnebladen op, tomatensaus en bechamelsaus. Dan de laatste 4 bladen, de overige tomaten- en bechamelsaus. Werk af met een goede laag gemalen kaas.
Bak de lasagne eerst 25 minuten bedekt met aluminiumfolie in de oven. Neem dan de folie er vanaf en laat nog 5 minuten bakken. Best 5 minuten uit de oven laten rusten voordat je hem aansnijdt, als je dat kan natuurlijk!
Smakelijk!

Bordje leeg!

1 opmerking:

  1. Hahahaha, vreetzakken...zal wel zijn met al dat lekkers dat jij klaarmaakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen