maandag 9 februari 2015

Pitabroodjes met kip en ontbijtspek

Een recept wat amper een recept te noemen is. Meer een samenraapsel van wat er nog in de koelkast ligt en wat je in een broodje duwt en gauw binnensmokkelt. Maar wel lekker hoor!
 
 

Wat heb je nodig (voor 4 broodjes)

4 grote pitabroodjes
300gr kipfilet
6 sneetjes ontbijtspek
handvol rucola
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels ketchup
1/2 theelepel sambal
peper
zout
paprikapoeder
1 theelepel olie

Hoe doe je het

Verhit de olie in een braadpan. Snij de kipfilets in lange sliertjes en kruid goed met peper, zout en paprikapoeder. Bak de kip gaar in de pan. Meng voor het sausje de yoghurt, ketchup en sambal. Snij de pitabroodjes half open en verwarm in een broodrooster.
Voeg het ontbijtspek toe aan de kip en bak mee op. Doe een lepel van het sausje in het pitabroodje en vul met rucola en het kip-spek mengsel.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen