2 snelle aperitiefhapjes: Rozijnenbrood met brie & Garnalencocktail

Ahhh, de feestdagen...een zalige tijd waar de meerderheid van de bevolking naar uitkijkt, gezellig samen zijn, heel de avond dineren, rustig kadootjes uitpakken....Helaas niet waar als je kleine kinderen hebt....of toch hier niet.
 
Hier wordt er uren gezeurd en gezaagd voor die kadootjes onder de kerstboom maar open te doen, hier wordt er gauwgauw een 3 gangen diner onder je neus geduwd om dan toch maar verder... die hyperactieve peuter en oververmoeide baby stil te houden en de dag erna is iedereen helemaal uitgeput en humeurig omdat heel de routine weg is...Ja, die feestdagen, die mogen voor mij gauw voorbij zijn.
 
Bij deze 2 snelle aperitief hapjes met minimaal aantal ingredienten en korte voorbereidingstijd, ideaal voor een hectische oudejaarsavond met de kindjes
 
Rozijnenbrood met brie
(voor 12 hapjes)

- 6 sneedjes rozijnenbrood
- 1 stuk roombrie in dunne sneden
- honing
- 1 appel in dunne schijfjes
 
Rooster het brood lichtjes in de broodrooster. Snij in 2 langwerpige stukken. Beleg met de brie, besmeer lichtjes met honing en werk af met de appelsneedjes.
 


 
Garnaalcocktail hapjes
(voor 12 hapjes)

- 300gr roze garnalen
- 1 ei, hardgekookt en fijngeprakt
- 6 kerstomaatjes, in kleine stukjes gesneden
- 4 little gem kroppen sla
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- paprikapoeder
 
Maak de buitenste blaadjes van de little gems los en gebruik deze als kuipje voor de garnaalsalade. Hak de rest van de krop sla (het binnenste gedeelte) fijn.
Meng de garnalen met de kerstomaatjes, het ei, de fijngehakte sla, mayonaise, ketchup en kruid naar believen met paprika poeder.
Vul je blaadjes sla met de garnaalsalade.
 
 
 
Smakelijk!

Reacties