zondag 13 december 2015

Comfort food: Pasta met spekjes en erwten

Met dit ellendig, koud, nat weer verlang ik naar chocolade en lekker hartige, stomend warme eenpansgerechten. Als deze dan ook nog eens kindvriendelijk en snel klaar zijn, is het helemaal een winner!
 
Voor 2 volwassenen en 1 peuter die goed kan eten:
 
300gr gnocchi pasta of vlindertjes
200gr gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
150gr diepvries erwten
1 theelepel mosterd
150ml room
handvol geraspte parmezaan
peper en zout
 
Kook de pasta in gezouten water al dente. Bewaar wat van het kookvocht.
Bak de spekblokjes goudbruin. Voeg de gesnipperde ui toe en stoof kort.
Voeg daarna de erwtjes toe en de mosterd.
Bevochtig met de room en kruid met peper en zout, laat kort even inkoken.
Voeg de pasta en parmezaan toe. Als je vindt dat de pasta wat te droog is, voeg wat van het kookvocht van de pasta toe.
Smakelijk!
 
 
 
 
PS. Sorry voor de rare foto, mama at haar half-warme portie (omdat er altijd eerst 9000 dingen gedaan moeten worden voordat mama kan eten) in het kommetje van het peutertje die 2 minuten nadat deze foto werd genomen ook nog eens mama haar portie afnam en binnenspeelde. Laten we zeggen dat dit een zeer kindvriendelijk gerecht is....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen