maandag 18 januari 2016

Kipgyros met rijst en ijsbergsla

Vaak koop ik in de supermarkt een portie gyros of shoarma voor in de vriezer, voor die dagen waarop het snel moet gaan en er in no time iets op de tafel moet getoverd worden. Ik merk echt dat ik meestal eerst de helft van mijn kruidenla op het vlees moet strooien voor er iets of wat smaak in te krijgen.
Dat kunnen we dus zelf beter toch?
 
Uiteindelijk bleek deze zelfgemaakte kippengyros niet alleen supersmakelijk maar ook snel in elkaar gestoken als je de marineertijd niet meetelt.
 
Voor 2 personen

 300gr kipfilet, in dunne reepjes
1 rode paprika in dunne reepjes
1 rode ui in dunne reepjes
2 schijven ananas in kleine blokjes
 
2 zakjes langkorrelrijst
Halve ijsbergsla
2 eetlepels griekse yoghurt
peper, zout en scheutje rode wijn azijn
 
Voor de marinade

 1dl olie
1 eetlepel kipkruiden
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel chilipasta of sambal
3 eetlepel curry ketchup
1 klein blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout en peper
 
Snij de kipfilet, paprika, ui en ananas in dunne reepjes.
Meng alle ingredienten voor de marinade in een grote kom en voeg de kip, paprika, ui en ananas toe. 

Laat zo lang marineren als je schema je toelaat. Hier was dit een dik uur. ( Je kan op dit stadium ook een portie in de vriezer steken!)
Bak de gyros op een hoog vuur in de wok en kruid met zout en peper.

Serveer met langkorrelrijst, ijsbergsla en griekse yoghurt gekruid met peper, zout en scheutje rode wijn azijn.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen