vrijdag 29 januari 2016

Ovenpasta met worst

Een pastaatje wat je op voorhand kan maken en voor etenstijd gauw even in de oven schuift voor een lekker korstje. Ideaal op vrijdagavond als je gewoon wilt ontstressen.
Let wel op, deze pasta kan wel eens een ruzie aan tafel veroorzaken over wie het laatste stukje korst mag opeten, zooooo lekker!
Voor 4 personen
300gr vlindertjes pasta
Halve courgette, in kleine blokjes
Halve ui, in kleine blokjes
Halve paprika, in kleine blokjes
1 chipolata worst
1 blik gepelde tomaten
oregano
peper
zout
honing
olie
Handvol panko
Handvol geraspte kaas
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water.
Verhit wat olie in de pan.
Knijp het vlees van de chipolata uit de worst en vorm kleine balletjes.
Bak het vlees goudbruin.
Voeg de ui, paprika en courgette toe en laat 10 minuten stoven.
Voeg dan de gepelde tomaten toe en een 100ml van het kook water van de pasta.
Kruid de saus met peper, zout, oregano en wat honing.
Voeg de pasta toe.
Stort alles uit in een ovenschaal en bestrooi rijkelijk met panko broodkruim en geraspte kaas.
Zet de pasta voor het opdienen onder de grill voor een krokant korstje.
Smakelijk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen