Quatre Quart cake

Niet te geloven maar morgen is alweer mijn oudste zoontje zijn laatste dag bij de crèche. Maandag start hij officieel als kleutertje op de school.
Als bedankje voor zijn mooie tijd bij 'de kindjes', heeft mama een beren-cake gebakken en gedecoreerd via de wensen van de kleine,grote man. OK, toegeven, niet mijn beste decoreer poging maar met een peuter die alles ligt uit te nesten, fondant in zijn mond zit te steken en tot overmaat van ramp de regenboogbolletjes over de keukenvloer strooit zou je voor minder dit klusje snel achter de rug willen hebben.
 
De cake zelf is een standaard quatre quart cake, maar ik heb bij de helft van het beslag wat gesmolten chocolade gedaan om een gemarmerd effect te krijgen.
 
Voor 1 cake
 
250gr boter, kamertemperatuur
250gr suiker
250gr zelfrijzende bloem
4 eieren, kampertemperatuur
scheutje vanille extract
50gr gesmolten chocolade (optioneel)
 
Verwarm de oven op 170 graden.
 
Vet je bakvorm goed in. Gebruik je een gewone bakvorm kan je hem best ook nog even bebloemen. Bij een siliconen bakvorm is het voldoende om hem gewoon in te vetten.
 
Klop de suiker en de boter ongeveer 10 minuten met een handmixer of Kitchen Aid tot een romige, luchtige massa.
 
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Gebruik eieren op kampertemperatuur om te voorkomen dat het beslag gaat schiften.
 
Voeg een scheutje vanille extract toe.
 
Spatel vervolgens de bloem onder het beslag.
 
Als je een gemarmerde cake wilt, splits dan het deeg in 2 en doe bij 1 gedeelte de gesmolten chocolade.
 
Giet de 2 beslagen in de bakvorm en schep ze licht door elkaar met een lepel voor een marmer effect.
 
Bak voor 30 a 40 minuten in de oven. Je kan checken of de cake gaar is door er met een tandenstoker in te prikken. Als deze droog eruit komt, is de cake goed.
 
Laat in de bakvorm afkoelen op een rooster.
Ontvorm en decoreer naar goesting of tijd...
Smakelijk!
 
 

Reacties