dinsdag 5 januari 2016

Tuna Melt sandwich en courgettesoep met pesto

OK, niet echt de meest gezonde lunch ter wereld, zeker met die goede nieuwjaarsvoornemens. Maar ene mens leeft maar 1 keertje toch.
 
Tuna Melt sandwich (voor 1 stuk)
1 groot pitabroodje
Half blikje tonijn
1/4de rode ui, gesnipperd
1 augurk in kleine stukjes
1 eetlepel mayonaise
mespuntje mosterd
peper
1 schijfje cheddar smeltkaas
Meng de tonijn met de ui en augurk, mayonaise, mosterd en peper.
Snij het pitabroodje open en bestrijk 1 kant met de tonijnsla.
Beleg met het schijfje cheddar en bedek terug met de andere kant van het broodje.
Verwarm het broodje onder een paninigrill totdat de kaas gesmolten is.
 
Courgettesoep
1ui, in grove stukken
1 prei, in grove stukken
2 grote courgettes, in grove stukken
1,5l kippenbouillion
2 theelepels groene pesto
2 theelepels roomkaas
peper
zout
boter
Stoof de groenten aan in een klontje boter. Voeg de bouillon toen en laat op een klein vuurtje 20 minuten koken.
Voeg de pesto en roomkaas toe en mix de soep. Ik gebruik hiervoor altijd een blender voor een superzachte soep.
Kruid af met peper en zout en voeg indien gewenst nog een beetje pesto toe.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen