dinsdag 26 januari 2016

Zelfgemaakte hamburgers met zoete aardappel frietjes

Guilty pleasure, zeker weten! Maar moet kunnen, toch?
Voor 2 personen (de peuter was geen fan!!)
 
Voor de zoete aardappel frietjes
 
3 zoete aardappelen
1 eetlepel paprika poeder
peper en zout
1 eetlepel plantaardige olie
 
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de zoete aardappel en snij in frietjes van ongeveer 0.5cm dik.
Doe de frietjes in een kom en kruid met peper, zout, paprikapoeder en olie.
Laat kort marineren, ongeveer voor 30minuten.
Spreid de frietjes uit op een bakplaat en bak in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. Halverwege de baktijd even opschudden!
 
Voor de hamburgers
 
200gr rundsgehakt
1 ei
1 eetlepel parmezaanse kaas
2 eetlepels broodkruim
peper en zout
tabasco
 
Scheutje olie
hamburgerbroodjes
ontbijtspek
tomaat
ijsbergsla
1 ui, in dikke ringen
curry ketchup
cheddar smeltkaas
 
Meng voor de hamburgers het rundsgehakt met het ei, de parmezaanse kaas en broodkruim. Kruid met peper en zout en tabasco naar smaak.
Vorm 4 ballen van het vlees en sla ze plat in je handpalm. Laat even rusten op een bord.
 
Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Vet licht in met olie.
Bak het de hamburgers gaar in de hete grillpan.
Haal de hamburgers uit de pan en bak in dezelfde pan de ui en het ontbijtspek. Leg de hamburgers terug in de pan. Leg een schijfje smeltkaas op de hamburgers en laat smelten
Snij de hamburgerbroodjes door midden en verwarm kort onder de grill.
 
Bouw je hamburger naar believen op. Bij mij was dat het onderste stuk van het broodje, lepeltje curryketchup, vlees, gebakken ui, ontbijtspek, tomaat en blaadje ijsbergsla, ketchup, bovenste stuk broodje.
Serveer met de ovenfrieten,
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen