zondag 10 januari 2016

Zuiderse pasta met chorizo

Dit is echt een snelle avondmaal, binnen de 10 minuten op tafel. Ideaal dus voor die gehaaste avonden!
Misschien een beetje buiten seizoen, beetje zuiders, maar moet kunnen toch? ...
 
Voor 2 personen
300gr pasta naar keuze
100gr chorizo in stukjes gesneden
100gr kerstomaten in 8en gesneden
2 theelepels groene olijventapende
handvol rucola
1 teentje knoflook
2 eetlepels balsamico azijn
olijfolie
peper
zout
parmezaan
 
Kook de pasta gaar in gezouten water.
Bak de chorizo stukjes aan in een pan. Als ze lichtbruin zijn en wat van hun olie hebben afgegeven, voeg je de kerstomaten en het uitgeperste teentje knoflook toe.

 Laat kort stoven en blus met balsamico azijn.
Als de pasta gaar is, giet je hem af en roer je de olijventapenade erdoor.
Voeg de chorizo en kerstomaten toe en roer de rucola eronder.
Kruid met peper, zout en werk af met olijfolie en parmezaan.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen