maandag 8 februari 2016

Brownie wafels

Een brownie beslag gebakken in een wafelijzer.
Niet slecht, zeker niet slecht!
Laat ze wel niet te lang bakken want ze worden redelijk snel droog.
 
Ingrediënten (voor 12 wafels)

 60 gram boter
130 gram suiker
60 gram donkerbruine basterdsuiker
120 gram pure chocolade
1 eetlepel honing
2 eieren
100 gram bloem
20 gram cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
 
Smelt de boter, chocola en de honing stroop en laat afkoelen.
Voeg de eieren toe aan de afgekoelde chocolade en meng dit tot een glad mengsel. Doe de bloem, cacaopoeder, suikers en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.
Spatel met behulp van 2 eetlepels hoopjes beslag op je wafelijzer
Bak de wafels ongeveer 2 minuten.
Verwijder de wafels voorzichtig uit het ijzer, ze zijn nog heel zacht als je ze er uit haalt. Bij het afkoelen worden ze vanzelf steviger en knapperiger.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen