woensdag 17 februari 2016

Chocolade broodjes

Deze chocoladebroodjes zijn het lekkerste het moment ze uit de oven komen. Helaas waren ze de dag nadien wat aan de droge kant, maar dat heb ik opgelost met een laagje Nutella!
 
Voor 12 stuks
 
500gr bloem
75gr zachte boter
8gr zout
50 gr suiker
1 eigeel
230ml volle melk
35gr gist
150gr chocolade druppels.
 
Methode 1: Met de Kitchen Aid: 

 Doe alle ingredienten buiten de melk en gist in de kom.
Verwarm de melk lichtjes en los daarin de gist op.
Voeg de melk toe aan de bloem en laat de Kitchen Aid met de deeghoek ongeveer 10 minuten kneden.
Voeg de laatste minuut de chocolade toe.
 
Methode 2: Met de hand (Veel courage )
 
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Strooi het zout langs de randen.
Maak de melk lauw en los de gist erin op. Giet dit bij de bloem in het kuiltje. Voeg de suiker, de boter en het eigeel toe.
Meng alles goed met de handen. Kneed lang en stevig tot een mooi glad deeg voor ongeveer 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de chocolade toe.
 
Maak vervolgens een bolletje van het deeg en leg in een kom voor te rijzen, ongeveer 15 minuten, onder een handdoek.
Sla het deeg plat en weeg bolletjes van 80gr af. Maak mooie bolletjes en leg deze op een licht ingeoliede bakplaat en laat onder een handdoek voor ongeveer een uur rijzen.
Verwarm de oven op 200 graden en bak de broodjes voor 15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen