donderdag 25 februari 2016

Couscous met gegrilde groenten en varkenshaasje met pesto-jus

OK, geen kindvriendelijk gerecht. Die couscous ligt overal op de grond en komt overal tussenin te zitten. Mama zit een half uur op te ruimen en er is maar een minimale hoeveelheid in zoonlief zijn mondje beland.
Maar echt, zeer, zeer lekker recept! Wij eten niet veel varkensvlees maar op deze manier is een lekker stukje varkenshaasje toch zeer geliefd. Nu nog het zonnetje buiten en een graad of 20 warmer, lekker wit wijntje en dat varkenshaasje op de BBQ in plaats van in de grillpan en we zijn gelukkig!
Maar ochja, kom, we nemen het zoals het is. En aten lekker!
 
Voor 2 personen
 
2 zakjes couscous of 250gr couscous
1 rode ui
1 gele paprika
1/4de courgette
30gr feta
1 eetlepel goede kwaliteit olijfolie
peper
zout
paprikapoeder
 
1 varkenshaasje
1 eetlepel pesto
1 eetlepel goede kwaliteit olijfolie
handvol veldsla
 
Voor de couscous te garen laat je hem volgens de verpakking wellen in kokend, lichtgezouten water. (Volg de aanwijzingen van de verpakking hiervoor want elk merk is anders).
 
Snij de rode ui, paprika en courgette in grove stukken. Meng de groenten in een kom met peper, zout, paprikapoeder en 1 eetlepel olie.
Laat de grill pan op een hoog vuur goed heet worden.
Grill eerst de groenten totdat ze goed gebakken zijn. Haal ze uit de grill pan en voeg ze direct toe aan de couscous. Verbrokkel de feta en voeg ook deze toe aan de couscous. Meng alles goed en kruid bij indien nodig. Bewaar de couscous op kamertemperatuur totdat je hem nodig hebt.
 
Bak in dezelfde pan het varkenshaasje nu. Kruid ook deze voldoende met peper en zout. 

Als het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin is, besprenkel dan met olijfolie en dek af met aluminiumfolie. 

Zet het vuur uit en laat het vlees minstens een half uur rusten!
Als je klaar bent om te eten, haal het vlees uit de pan. Verwarm de pan opnieuw, voeg wat water toe om de aanbaksels los te krijgen.
Voeg dan de eetlepel pesto toe en laat even sudderen.
 
 
Snij het varkenshaasje in schijfjes en laat kort opwarmen in de pestosaus.
Leg een handvol veldsla op een bord, daarop de couscous, het varkenshaasje en een lepel van de pesto-jus.
Smakelijk!
 
 
Tip, De couscous is ook zeer lekker als lichte lunch de volgende dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen