zaterdag 13 februari 2016

Kip zoet zuur zoals bij de Chinees

OK, laten we afspreken: Maak dit gerecht alleen als je tijd genoeg hebt in de keuken en wanneer er geen kindjes in de beurt zijn of wanneer ze oud genoeg zijn om te beseffen dat soms mama hun even geen aandacht kan geven.
Voor dit gerecht moet je namelijk de stukjes kip frituren in een laagje olie om het echte afhaalchinees-gevoel te krijgen, en dit is toch iets waar je je verstand en je oog op moet houden.
 
Maar ik beloof je, het is de moeite waard. Smullen,smullen,smullen!
 
Voor 2 personen
 
300gr kipfilet
2 eieren
Maizena
Plantaardige olie
peper
zout
paprika poeder
 
1 rode paprika
1 ui
1 blikje ananas
2 lente uitjes
 
Voor de saus

150ml water
6 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus
4 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal
4 eetlepels chilisaus
sap van blikje ananas
1 eetlepel curry ketchup
 
Snij de kipfilet in stukjes en kruid voldoende met peper, zout en paprikapoeder.
Klop de eieren los in een diep bord en doe een genereuze hoeveelheid maizena in een ander bord.

Verwarm een bodempje olie in de wok.
Wentel de stukjes kip eerst in het ei en dan in de maizena. Klop het overtollige hoeveelheid maizena ervanaf en bak de stukjes in de olie.
Haal de stukjes kip eruit zodra ze aan alle kanten een krokant korstje hebben. Let op, de kip is nu nog niet gaar!!!
 
Wok in een andere pan (of was je wok af nadat je de kip hebt gebakken) de paprika, ui en ananas wat je in stukjes hebt gesneden zo een 5 minuten.
Voeg alle ingredienten voor de saus toe en laat 5 minuten inkoken.
Voeg dan de stukjes kip toe en laat het geheel 5 a 10 minuten op een laag vuur inkoken zodat de kip gaar is en je een stroperige saus hebt verkregen.
Werk af met de lenteui die je in ringetjes hebt gesneden.
Serveer met witte rijst.
 
 
PS. Sorry voor de knoeiboel in je keuken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen