vrijdag 19 februari 2016

Pasta met kip, chorizo en rode pesto

Deze pasta was eigenlijk gewoon bedoeld om restjes uit de koelkast op te werken maar viel zo goed in de smaak dat ik voor mezelf even het recept opschrijf zodat ik hem in de toekomst nog eens kan maken.
 
Voor 2 personen
 
300gr penne
50gr chorizo in kleine stukjes
1 kleine ui, versnipperd
150gr kipfilet in kleine blokjes
1 teentje knoflook
10 kerstomaten in 8en gesneden
1 eetlepel rode pesto
100ml room
paar blaadjes basilicum
Peper
zout
olie
parmezaan
 
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de chorizo en ui zolang totdat de olie rood kleurt van het vet wat uit de chorizo komt.
Voeg dan de kip en knoflook toe en kruid met peper en zout.
Bak de kip gaar en voeg nadien de kerstomaten toe.
Bevochtig met pesto, room en 100ml kookvocht van pasta.
Voeg de pasta toe en werk af met basilicum en parmezaan
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen