dinsdag 15 maart 2016

Groenten-worstenbroodjes

Worstenbroodjes semi-gezond
Deze worstenbroodjes zijn mega super lekker ...EN bevatten verborgen groenten. Haha! Mommy win!!
 
Voor 24 kleine stukjes
 
1/3de courgette
1 wortel
1/2de rode ui
1/4de rode paprika
120gr gemengd gehakt
1 ei
2 eetlepels parmezaan
3 eetlepels paneermeel
peper
zout
paprikapoeder
6 vellen bladerdeeg (de vierkantjes, uit de diepvries)
 
Verwarm de oven op 200graden
Snij de groenten in grove stukken en mix ze zeer fijn, tot pulp, in een keukenmixer.
Meng de groentenpulp met het gehakt, parmezaan, paneermeel en een half ei (bewaar de andere helft voor het bladerdeeg straks te bestrijken)
Kruid het mengsel met peper, zout en paprikapoeder.
Vorm 6 lange worstjes van het gehakt mengsel en leg op elk bladerdeeg vierkantje een worstje.
Vouw het bladerdeeg dicht over het worstjes en duw dicht door middel van wat eimengsel ertussen te smeren.
Duw extra dicht met een vork.
Snij elk worstenbroodje in 4 stukken en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de bovenkant ook met ei.
Bak 30 minuten tot goudbruin.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen