donderdag 10 maart 2016

Spare ribs

Het betere knaagwerk is vereist voor dit recept. En een paar servetten voor achteraf!
 
Voor 2 personen
 
2 grote stukken spare ribs
200ml sweet chili saus
40ml sojasaus
1 limoen
4 eetlepels veenbessenconfituur
peper
zout
paprikapoeder
 
Voor de marinade, meng 150ml sweet chilisaus, met 40ml sojasaus, 3 eetlepels veenbessenconfituur en het sap van 1 limoen.
Verdeel de ribben in stukken van 2 ribbetjes met stuk.
Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
Leg ze in een boterhammenzakje en voeg de marinade toe.
Laat zo lang mogelijk marineren, liefst overnacht.
Verwarm de oven op 180 graden.
Leg de spareribs in een ovenschotel samen met de marinade en bedek met aluminiumfolie.
Bak in oven voor ongeveer 45 minuten
meng de overgebleven sweet chili saus en veenbessen confituur.
Verwijder de folie van de ribbetjes en bestrijk ze met het chili saus mengsel.
Bak nu nog eens voor ongeveer 25 minuten onbedekt todat de ribbetjes een kleurtje hebben.
Serveer met salade en curly Fries
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen