zondag 20 maart 2016

Wafels - 3 varianten

Voor mijn man zijn verjaardag heb ik als traktatie overlaatst een heuse wafelenbak gedaan. Maar ik kon het niet laten maar 'gewoon' wat wafels te maken. Dus heb ik 3 varianten gemaakt: de standaard vanillewafels, wafeltjes met appel en kaneel, en wafels met chocolade erover. Alle 3 van hetzelfde beslag maar anders afgewerkt.
De chocolade variant viel het meeste in de smaak bij de kindjes, surpise maar alledrie zeer lekker!
 
Voor 30 wafels
 
500 g bloem
300 g suiker
400 g boter (op kamertemperatuur)
6 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel vanille poeder ( dat spul voor pudding te maken)
1⁄2 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
1 appel, in zeer kleine stukjes
kaneel
100gr donkere chocolade
 
Doe de bloem met de suiker, het vanillepoeder en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
Neem voor de appel-kaneel wafels een deel van het beslag apart en meng daaronder de kaneel (naar smaak) en de stukjes appel.
Verwarm het wafelijzer en bak de wafels.
Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.
Voor de chocoladewafels, smelt je de chocolade au bain marie in een lage kom. Dip de wafels met 1 kant in de chocolade en laat kort uitlekken. Laat stollen op bakpapier.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen