dinsdag 29 maart 2016

Witte chocolademousse

Nu de kasten overstelpt wordt door chocolade en het een dagdagelijkse strijd is om de chocolade-consumptie door zoonlief in de perken te houden is het best om zo snel mogelijk al die chocolade te verwerken.
Dit is een superlekker receptje voor een overheerlijke, luchtige witte chocolademousse. Geserveerd met wat framboosjes en een bodempje van speculaas!
 
Voor 6 porties
 
200gr witte chocolade
3 eiwitten
1 blaadje gelatine
150ml room
Handvol frambozen
6 speculaas koekjes
Chocoladeschilfers
 
Leg het gelatine blaadje in koud water zodat het zacht wordt.
Smelt de chocolade au bain marie en voeg als alle chocolade gesmolten is het gelatineblaadje toe.
Roer goed en laat afkoelen
Klop de room en de eiwitten apart op.
Spatel eerst de opgeklopte room onder de gesmolten chocolade en daarna de opgeklopte eiwitten.
Verkruimel de 6 speculaaskoekjes en verdeel de kruimels over 6 glaasjes.
Verdeel de chocolademousse over de 6 glaasjes en laat minstens 3u opstijven in de koelkast.
Werk af met verse frambozen en wat chocoladeschilfers
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen