donderdag 14 april 2016

Appel crumble taart

Deze is ZALIG, echt waar, een beetje werk met 2 verschillende 'degen' en de verschillende laagjes maar het is echt de moeite waard!
 
Voor een springvorm van 20cm
 
Voor de cake
 
4 eetlepels boter
50gr suiker
1 ei
110gr zure room
130gr bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
 
Voor de crumble
 
195gr bloem
90gr bruine suiker
50gr suiker
snufje zout
1 theelepel kaneel
120gr boter
3 appels
1 theelepel kaneel
 
Verwarm de oven op 175gr.
Vet een springvorm van 20 cm grondig in en bedek de bodem met bakpapier.
Schil de appels en snij in 1cm grote stukken en kruid met kaneel. Zet apart.
Voor de cake, klop de boter met de suiker luchtig in een mixer. Voeg het ei en de zure room toe.
Spatel dan de bloem, bakpoeder en zout eronder.
Voor de strudel, smelt de boter. Meng de bloem, de 2 suikers, het zout en de kaneel. Voeg de gesmolten boter toe en meng totdat je een vochtig mengsel krijgt.
Verdeel het cake mengsel in 2 delen.
Doe 1 deel als een dunne laag over de bodem van de springvorm.
Doe erop de appels. Verkruimel de helft van de crumble over de appels.
Verdeel dan het andere deel van het cake mengsel over de crumble.
Werk af met de rest van de crumble.
Bak de taart voor 35 a 40 minuten.
Laat kort afkoelen voordat je hem ontvormt.
Smakelijk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen