vrijdag 8 april 2016

Gegrilde kip met rode pesto penne

Een 'gezond' receptje, kwestie van op tijd in mijn zomerlichaam te komen...HAHAHA
 
Maar even serieus, toch een beetje proberen gebalanceerder te eten. Het is moeilijk, zeker als je graag bakt en kokkerelt, maar we gaan het toch proberen.
 
Voor 2 personen
 
300gr kipfilet
1 rode ui
10 kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
handvol basilicum
4 zongedroogde tomaatjes
250gr penne
2 eetlepels rode pesto
peper
zout
paprikapoeder
gedroogde oregano
olijfolie
 
Pak een stukje plastic folie, leg deze over de kipfilet en sla de kipfilet plat met een deegrol.
Zet een grillpan op een hoog vuur.
Kruid de kipfilets met peper, zout en paprikapoeder.
Grill de kipfilets aan beiden kanten goudbruin in de hete grillpan.
Snij ondertussen de kerstomaten in half, en de rode ui in grove stukken. Pers de teentjes knoflook uit en meng deze samen met 1 eetlepel olijfolie en wat gedroogde oregano onder de tomaten en de ui.
Als de kip gaar is, haal uit de grillpan en leg apart.
Grill nu het tomaat-ui mengsel kort, 2 a 3 minuten. Werk af met gesnipperde basilicum en de zongedroogde tomaten die je in stukjes hebt gesneden.
Snij de kipfilet in dunne strips en leg bovenop het tomatenmengsel en hou warm.
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water.
Als de pasta gaar is, meng je de rode pesto eronder.
Serveer de pasta samen met de kip en het tomatenmengsel.
Smakelijk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen