donderdag 14 april 2016

Kip Fajitas Pasta

Dit was zo een van die gerechten waar ik toch met een beetje wantrouwen aan begon. Mexicaans getinte pasta...Zou dat wel lukken?
Verbazend genoeg was dit een hit bij heel het gezin en er was minimale afwas mee gemoeid.
Ideaal!
 
Voor 3 personen
 
200gr kipfilet
1 zakje Fajitas kruiden mix
1 paprika
1 ui
1 blik gepelde tomaten
100ml room
300ml kippenboullion
250gr penne
peper
zout
1 eetlepel olie
 
Verwarm de olie in een grote braadpan.
Snij de kipfilet, paprika en ui in kleine stukken en kruid met een half zakje fajitas kruiden mix.
Bak de kipfilet goudbruin. Als de kipfilet bruin is, haal uit de pan.
Bak in dezelfde pan de paprika en ui.
Haal na 5 minuten uit de pan en leg bij de kip.
Blus de pan met de kippenbouillion, room en gepelde tomaten.
Voeg nu de ongekookte penne toe. Kruid het mengsel met wat zout en de overige kruidenmix.
Doe de deksel op de pan en laat op een medium vuur voor ongeveer 10-15 minuten totdat de pasta gaar is.
Indien het vocht al is opgenomen voordat de pasta gaar is, voeg dan nog wat vocht toe.
Als de pasta gaar is, voeg de kip en paprika en ui terug toe. Meng goed en kruid nog met peper en zout.
Smakelijk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen