dinsdag 19 april 2016

Naanbrood Caprese

Deze stond al een tijdje op mijn Pinterest bord om te maken, het zag er zo lekker uit.
Ik ben sowieso al een sucker voor wit brood en op zich is naanbrood vrij laag in calorieen en makkelijk vol smaak te stoppen. Je kan een hele boel naanbrood maken en gewoon in de vriezer stoppen, ideaal om te eten bij een curry of gewoon bij een lekker stukje gegrild vlees.
 
Ik heb mijn naanbrood gecombineerd met een caprese-salade (tomaat-mozzarella-basilicum) en kort onder de grill gestopt. ZALIG!
 
Voor 8 grote naanbroden
 
400gr bloem
11gr bakpoeder
7gr zout
1 eetlepel knoflookpoeder
300gr magere yoghurt
 
2 eetlepels olie
peper
zout
knoflookpoeder
 
Caprese-vulling voor 4 naanbroodjes
 
2 tomaten
halve rode paprika
1 bol mozzarella
handje vol basilicum
1 eetlepel olijfolie
peper
zout

 
 
Kneed voor de naanbroden de bloem met het bakpoeder, zout, knoflookpoeder en yoghurt. Het beste doe je dit in een Kitchen Aid omdat het nogal een plakkerig deeg is. Maar kan ook met de hand, maar dan is het meer een knoeiboeltje.
Snij het deeg in 8 stukken en vorm een bolletje.
Verhit een grill op een hoog vuur.
Rol de naanbroden uit in een ovaal in een goed met bloem bestuifd werkblad.
Meng in een apart kommetje de olie met zout, peper en knoflookpoeder.
Leg de uitgerolde stukken deeg in de hete grillpan. Bak 2 a 3 minuten aan elke kant totdat ze lichtgeblakerd uitzien.
Bestrijk 1 gebakken kant van het naanbrood met de olie.
Laat afkoelen op een rooster.
 
 
Voor de caprese vulling, snij de tomaten, paprika en mozzarella in hapklare stukken. Meng ze met de olie, peper en zout. Snij de basilicum in reepjes en meng onder de tomaten.
Verdeel het mengsel over 4 naanbroden en zet 5 minuten onder de grill.
Smakelijk!!

 
PS. Je kan je naanbrood ook kruiden met andere kruiden, bv oregano of paprikapoeder.

2 opmerkingen:

  1. Het naanbrood op zich zou ik toch in een grillpan of een gewone pan bakken. Het grillen van het gevulde naanbrood kan ook in de oven!

    BeantwoordenVerwijderen