zaterdag 16 april 2016

Risotto met geitenkaas en gepocheerde zalm

Nog een risotto gerechtje, vol met smaak door de zachte geitenkaas. Gecombineerd met een zacht gepocheerd stukje zalm, vond ik dit persoonlijk echt een winnaar.
 
Natuurlijk zag manlief dat visgedoe niet zitten dus die kreeg gepocheerde kipfilet....
 
En zoonlief had helemaal geen zin in risotto...dus die kreeg een boterham...
Ja, het leven van een mama, soms heel erg ondankbaar.
Gelukkig dat ik het zelf nog lekker vond
 
Voor 2 personen
 
150gr risotto rijst, Uncle Bens
1 kleine ui, gesnipperd
600ml kippenboullion
100gr erwtjes
8tal kerstomaten, gehalveerd
50gr zachte geitenkaas
50gr parmezaanse kaas
klontje boter
peper
zout
gedroogde tijm
handvol verse basilicum
 
2 stukken zalm van 125gr elk
500ml visboullion
 
Smelt de boter in een kookpot.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat kort stoven.
Voeg dan de rijst toe en roer om totdat de rijst glazig ziet.
Voeg alle boullion toe en laat 15 minuten op een medium vuur zachtjes koken, roer regelmatig om.
Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes en de kerstomaatjes toe.
Kruid de risotto met peper, zout en gedroogde tijm.
Roer de parmezaan eronder en laat nu 5 minuten rusten.
Voor de zalm pocheren, verwarm de visboullion in een kookpot tot aan het kookpunt.
Draai het vuur nu laag en voeg de zalm toe.
Laat de zalm nu 8minuten in het vocht garen.
Verkruimel net voor het serveren de geitenkaas en de basilicum over de risotto en serveer met de gepocheerde zalm.
Smakelijk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen