donderdag 28 april 2016

Romige lasagne met kip

Ken je dat? Je hebt een uur lang zitten zwoegen en zweten aan het fornuis met een jengelende baby aan je been om toch maar iets lekkers te maken voor je gezin.
Zet je het op tafel, staat zoonlief na 2 minuten al zonder honger van tafel....Manlief vond het wel 'OK'...GRRRRR!
Het was lekker, dat vond ik toch! Dus ik deel met jullie dit recept!
 
Voor 3 personen
 
6 lasagnebladen
1 kipfilet
300gr verse spinazie
1 tomaat
1 kleine ui
100gr gemalen kaas
30gr parmezaanse kaas
30gr boter
20gr bloem
400ml melk
500ml kippenboullion
peper
zout
paprikapoeder
scheutje olie
 
Blancheer de lasagnebladen voor 5 minuten in kokend water. Als ze bijna gaar zijn, giet het water af en laat uitlekken.
Verwarm een scheutje olie. Versnipper de ui en bak aan in de olie. Doe de spinazie erbij en laat slenken. Snij de tomaat in kleine blokjes en doe erbij. Kruid met peper en zout.
Verwarm de kippenboullion totdat aan het kookpunt. Leg de kipfilet erin en draai het vuur laag. Laat ongeveer 15min pocheren. Als de kipfilet gaar is, haal de kipfilet eruit en laat afkoelen.
Als de kipfilet is afgekoeld, trek het vlees los in kleine stukjes
 
Maak een bechamelsaus door de boter te smelten. Doe de bloem erbij en roer droog. Doe vervolgens de melk erbij en roer goed totdat de saus bindt. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
Doe de helft van de gemalen kaas bij de bechamelsaus.
 
Bouw nu de lasagne op. Verdeel een 1/3de van de saus over de bodem van de ovenschotel. Leg er 3 lasagnebladen op. Leg daarop de helft van het spinaziemengsel en de helft van de kip.
Doe 1/3de van de saus erover. Leg daarop weer 3 lasagnebladen, de rest van de spinazie en de rest van de kip. Doe dan rest van de saus erover.
Verdeel de rest van de gemalen kaas en de parmezaanse kaas erover.
 
Bak nu nog eens 20 minuten in een oven van 180 graden!
Smakelijk!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen