vrijdag 22 april 2016

Tiramisu brownies

De titel zegt genoeg toch?
De tiramisu smaak is niet helemaal uitgesproken maar kan je wel wat verder up pimpen door extra amaretto toe te voegen. Aangezien wij kleine kindjes hebben die mee-eten, heb ik dat in dit recept tot het minimu behouden.
 
Het brownie beslag is ook zeer lekker om alleen te gebruiken. Ik had een overschotje en heb hem in het wafelijzer gebakken. Ook een toppertje!!
 
Voor een bakvorm van 24cm op 26cm
 
Voor het brownie beslag
300gr donkere chocolade
240gr boter
200gr suiker
4 eieren
4 eiwitten
130gr bloem
 
Voor het tiramisu beslag
250gr mascarpone
200gr roomkaas
50gr suiker
3 eiwitten
2 eetlepels amaretto (of naar smaak)
 
20tal vingerkoekjes
kopje sterke koffie
 
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier.
 
Smelt voor de brownielaag de chocolade met de boter in de microgolf.
Klop in een andere kom de eieren en eiwitten met de suiker lichtjes op.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eieren en meng goed.
Spatel de bloem eronder.
Giet 4/5de van het browniemengsel in de bakvorm.
 
Voor het mascarpone mengsel, meng de mascarpone, roomkaas, suiker, eiwitten en amaretto onder elkaar tot een glad mengsel.

Dop de vingerkoekjes in de sterke koffie en leg ze op de brownielaag in de bakvorm.
Doe vervolgens het mascarpone mengsel over de vingerkoekjes.
Verdeel de rest van het browniemengsel met de lepel over de mascarpone en maak met een mespunt het marmereffect (dus de brownie en mascarpone laag lichtjes mengen).
Bak de brownie voor 40--45 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Smakelijk
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen