zondag 29 mei 2016

Appel scampi salade met currydressing

Ik eet eigenlijk heel graag salades maar de tijd ontbreekt me vaak om er s'middags eentje samen te stellen. Gelukkig heb ik in het weekend net wat meer tijd en heb ik deze salade in elkaar geflanst met de groentjes die er nog in de koelkast gevonden konden worden. Varieer dus zeker met hartelust met wat er in je proviandkast te vinden is. De basis is simpel, kort aangebakken scampi met appelstukjes en een frisse currydressing!
 
Voor 2 personen
 
Voor de scampi
10 scampi
olie
peper
zout
paprikapoeder
cayennepoeder
currypoeder

Voor de salade
handvol gemengde salade
1 tomaat
1/4de komkommer
2 augurken
1 ei, hardgekookt
1 lenteui
1 appel
handvol croutons
 
Voor de dressing
2 eetlepels griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
sap van halve citroen
1 theelepel currypoeder
peper
zout
knoflookpoeder
 
Maak de scampi zuiver en laat kort marineren in de olie en de kruiden (peper,zout, cayennepeper, paprikapoeder en currypoeder).
Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, sap van de citroen, currypoeder, peper, zout en knoflookpoeder.
 
Maak de salade door de sla vanonder in een diep bord te leggen.
Snij de tomaat, komkommer, augurk en lenteui in stukjes en verdeel over de salade.
Snij de appel in dunne staafjes en het ei in 4en. Verdeel ook deze over de salade alsook de croutons.
Bak de scampi kort aan en verdeel over de salade.
Lepel de dressing erover
Smakelijk!
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen