dinsdag 31 mei 2016

Chocoladetaart

Lalalala....
Ja, van deze taart kan je alleen maar gelukkig van worden.
Een zalige chocolade cheesecake-achtige taart met een knapperige bodem!
Maken zeg ik u!!
 
 
PS. Deze taart is nog lekkerder na een nachtje in de koelkast...als je natuurlijk genoeg wilskracht hebt!
 
Voor 1 taartvorm diameter 26cm
 
Voor de korst
125gr bloem
1 eetlepel cacaopoeder
60gr boter
60gr suiker
1 ei
30gr gesmolten fondant chocolade
 
Voor de vulling
200gr gesmolten chocolade
150gr light roomkaas
50gr zure room
2 eieren
100gr suiker
1/2de theelepel maizena
 
Vet je taartvorm goed in en verwarm je oven voor op 200 graden.
Meng voor de korst de bloem, cacaopoeder, boter, suiker, ei en de gesmolten chocolade tot een vast deeg.
Laat kort afgedekt met plastic folie 15minuten rusten in de koelkast.
Rol vervolgens uit op een goed bebloemd werkoppervlak.
Probeer het deeg min of meer heelhuids in je bakvorm te krijgen. Mogelijkerwijs moet je wat oplapwerk doen maar dat is niet erg.
Leg een bakpapier over de vorm en vul de vorm met bakbonen of droge rijst.
Bak de bodem 'blind' voor ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 graden.
 
Meng voor de vulling 150gr gesmolten chocolade met de roomkaas, zure room, eieren en suiker.
Los de maizena op in wat water en voeg toe aan het mengsel.
 
Bestrijk de bodem van de afgekoelde taart met de overige gesmolten chocolade.
Zet nu de bakvorm in de oven en giet vervolgens de vulling erin.
Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven.

Laat afkoelen op een rooster. Als de taart is afgekoeld voorzichtig ontvormen en nog in de koelkast een nachtje laten rusten voor optimale smaak!
Smakelijk!!
 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen