maandag 23 mei 2016

Focaccia

Lekker bij een tasje mediteraanse soep, om toch een beetje zon in je leven te krijgen!!

Voor 4 kleine broodjes

250gr bloem
5g droge gist
2 eetl olie
150ml warm water
1 theelepel zout
1 eetlepel tijm
1 eetlepel zeezout
wat (basilicum)olie ( ik heb die wat op mijn olijven zat gebruikt)

Doe de bloem, gist, zout en tijm in een kom.
Doe de olie erbij en beetje bij beetje het water.
Mogelijk hoef je niet al het water toe te voegen.
Goed kneden (ongeveer 10min) tot een elastisch deeg (maar het mag niet plakken).

Laten rijzen op warme plaats, afgedekt voor ongeveer 45min.
Kneden en vormen naar de vorm die je wilt.
Leg je broden op een bakplaat met bakpapier om nog eens 20min lte aten rijzen.
Voordat ze de oven ingaan, met vingertoppen de gaatjes maken en het zeezout en de rest van de olie erover gieten.
Je kan ook andere dingen toevoegen, zoals olijven, tomaten, kaas...
In voorverwarmde oven (180C) voor 15min, dan temperatuur verhogen naar 220C voor nog eens 7min.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen