maandag 9 mei 2016

Griekse couscous met kip

Keilekker is dit recept, zeker met het zonnetje aan de hemel, op een terrasje in de tuin! We zullen maar genieten voor hoe lang het duurt toch?
 
Voor 2 personen
 
Voor de kip
2 kipfilets
gedroogde oregano
peper
zout
paprikapoeder
olijfolie
 
Voor de couscous
100gr couscous
1 rode paprika
2 lenteuitjes
handvol dille
6tal kerstomaten
handvol erwtjes uit de diepvries, ontdooid
6tal olijven
30gr feta
olijfolie
peper
zout
theelepel harissa
 
Voor de tzatziki
100gr griekse yoghurt
1/4de komkommer
1 teentje knoflook
peper
zout
 
Om de tzatziki te maken rasp je de komkommer fijn. Giet het water af en behou de pulp.
Meng de pulp met de yoghurt. Pers het teentje knoflook uit over de yoghurt.
Kruid met peper en zout.
 
Voor de couscous te maken verhit je 200ml lichtgezouten water tot kookpunt. Doe de couscous erbij en sluit af met een deksel. Laat ongeveer 3- 4 minuten wellen ( Al het water zou dan opgenomen moeten zijn).
Stort de couscous uit in een schaal en laat afkoelen.
Hak de paprika, lenteui en dille grof in een keukenmachine. Voeg dit toe aan de couscous en schep onder elkaar.
Kruid het geheel met peper, zout en een theelepeltje harissa.
Snij de kerstomaten en olijven in 4en en verdeel over de couscous, verkruimel de feta erover en leg wat erwtjes verdeeld over de schotel.
 
Leg de kipfilets op bakpapier en kruid langs beiden kanten met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Dek af met het bakpapier en sla de kipfilets plat met een deegrol.
Verwarm in een braadpan wat olijfolie en bak de kipfilets goudbruin aan beiden kanten voor ongeveer 5 minuten.
Snij de kipfilet in reepjes en leg op de couscousschotel.
Serveer met tzatziki.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen