maandag 2 mei 2016

Mexicaans gevulde pastaschelpen

Mexico meets Italie : Wat een geweldig fusion - receptje...Whoe wat klinkt dat sjiek zeg! Eigenlijk is het gewoon een soort chili con carne vulling in pastaschelpen.
De pastaschelpen kunnen misschien een beetje moeilijk te vinden zijn maar ik kon terecht bij mijn lokale Colruyt hiervoor.
Zorg wel dat je je gehakt mengsel goed kruidt, er mag wat pit in zitten!
 
Voor 2 personen
 
12tal pastaschelpen
150gr rundsgehakt
1 paprika
1 ui
100gr mais
2 eetlepels roomkaas
paprika poeder
cayennepeper
zout
peper
200ml Tacosaus (het spul waar je je chips indipt) of 200ml tomatenblokjes
2 eetlepels zure room
100gr geraspte kaas
olie
 
Kook de pastaschelpen al dente in licht gezouten water. Als ze gaar zijn, haal ze dan voorzichtig uit het water en laat afzonderlijk afkoelen.
 
Verhit de olie in een pan en bak het rundsvlees aan. Snij de ui en paprika in kleine stukjes en voeg bij het vlees. Voeg na 5 minuten de mais toe.
Kruid goed met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Voeg nu de roomkaas toe en laat smelten. Voeg de helft van de tacosaus of tomatenblokjes toe.
Proef het mengsel en kruid bij indien nodig.
 
Vul de pastaschelpen met het gehaktmengsel. Hier gebruik je best een koffielepeltje voor.
Verdeel de rest van de tacosaus of tomatenblokjes in een ovenschotel.
Leg de gevulde pastaschelpen in de ovenschaal.
Verdeel de zuren room en geraspte kaas hierover.
Zet onder de grill voor de kaas te smelten.
 
Smakelijk!!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen