vrijdag 13 mei 2016

Vruchten cobbler

Dit dessert doet je waarschijnlijk denken aan een crumble maar het is toch net iets anders. In plaats van een krokant laagje heb je nu soort cake-achtige, zachte, zoete bolletjes op je zalig laagje warm zomerfruit...Optioneel aan te raden met een bolletje vanille-ijs! Varieer ook naar hartelust met het fruit!
 
Voor 6 personen
 
2 appels
200gr bevroren blauwe bessen
200gr bevroren (of verse) aardbeien
50gr suiker
 
100gr boter
150gr bloem
50gr suiker
75ml room
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
citroenzeste van halve citroen
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de appels en aardbeien in grove stukken. Verdeel de appels, blauwe bessen en aardbeien in een ovenschotel en meng er de suiker onder.
Doe in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en de citroenzeste. Verkruimel er de boter onder zodat je een zandachtige structuur krijgt.
Voeg nu de room toe en blijf kneden totdat je een gebonden deeg krijgt.
Verdeel nu het deeg in bolletjes over het fruit.
Bak in de oven voor 30 minuten.
Laat kort afkoelen en werk af met wat bloemsuiker.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen