Chocomousse taart voor iemand anders

Het nadeel van soms taarten te bakken voor iemand anders is dat je zelf niet kunt je creatie proeven. Ik probeer meestal taarten te maken op bestelling die ik zelf al eerder eens uitgeprobeerd had maar deze was een eerste voor mij. Dusja, ik heb ze gemaakt, ik heb vanalles een beetje geproefd...Ze zag er lekker uit...dus hoopte ik maar dat ze ook goedgekeurd werd.
 
En manlief bevestigde inderdaad dat ze lekker was! Misschien binnenkort dan maar eens voor mezelf maken!
 
Voor een 1 taart voldoende voor 10-12 stukken (diameter springvorm 22cm)
 
Voor de gebakken laag
150gr fondant chocolade
150gr boter
5 eieren, gescheiden
150gr suiker
1 eetlepel maizena
 
Voor de ongebakken laag
200ml room
200gr fondant chocolade
3 eiwitten
60gr suiker
 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter je bakvorm zeer goed en leg een bakpapiertje op de bodem.
Smelt de chocolade en de boter in een kom en roer goed om. Laat even afkoelen.
Klop de eigelen op met 75gr suiker totdat ze lichtgeel en luchtig zijn.
Klop de eiwitten op en voeg lepel per lepel de overige 75gr suiker toe.
Roer de eigelen onder de gesmolten chocolade, zeef dan de maizena eronder.
Spatel vervolgens de opgeklopte eiwitten onder het mengsel.
Giet het mengsel in de bakvorm en bak voor 50 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rekje. Het is compleet normaal dat de cake wat invalt, no worries!!
 
Maak vervolgens de ongebakken laag door de fondant chocolade te smelten.
Klop de room stijf en laat in de koelkast even staan.
Klop de eiwitten op en voeg lepel per lepel de suiker toe.
Meng vervolgens 3/4de van de room onder de chocolade en vervolgens de eiwitten eronder totdat je een stevige chocomousse bekomt.
Neem je afgekoelde cake en bekleed helemaal met chocomousse, ook de zijkanten. Je kan nu het ingevallen gedeelte van de taart opvullen met de mousse.
Werk af met toefjes chocomousse en slagroom vanboven.
Laat de taart nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert!
Kan niet slecht zijn, toch?
 
 
 
 

Reacties