woensdag 22 juni 2016

Gehaktbal pizza hapjes

Nog op zoek naar een lekker hapje voor straks tijdens de voetbal??
Misschien kan je deze gehaktbal pizza'tjes nog even in elkaar flatsen?
Bij ons waren ze alvast een grote hit!
 
Voor 12 stuks
 
1 vel pizzadeeg of 250gr zelfgemaakt pizzadeeg
Restje tomatensaus
50gr geraspte kaas
 
Voor de gehaktballetjes
200gr rundsgehakt
1 ei
50gr paneermeel
peper
zout
cayennepeper
boter
1 eetlepel bloem
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng voor de gehaktballetjes het rundsgehakt met het ei, paneermeel, peper, zout en cayennepeper.
Maak kleine balletjes iets kleiner dan een pingpongballetje.
Rol de balletjes door de bloem en bak ze dan gaar in een koekenpan met gesmolten boter.
Laat even afkoelen.
 
Rol het pizzadeeg uit en druk 12 rondjes ter grootte van de opening van een muffintray uit.
Vet je muffintray in en leg in elke opening een rondje pizzadeeg.
Leg een lepeltje tomatensaus op het pizzadeeg en dan wat gesmolten kaas.
Leg er vervolgens een gehaktballetje op en vouw het pizzadeeg een beetje naar het balletje toe.
Bak af op 180 graden voor 20 minuten.
Serveer met wat tomatenketchup en supporteren maar! #tousensemble!!!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen